Oglasio se i Putin: Rusija treba da se takmiči pod nacionalnom zastavom

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski lider Vladimir Putin smatra da je odluka Svetske antidoping agencije (VADA) politizovana.

„Tako je bilo još od vremena rimskog prava... Kazne ne mogu biti kolektivne i ne mogu se odnositi na ljude koji nemaju nikakve veze sa određenim kršenjima pravila — svi to razumeju. Mislim da stručnjaci VADA to znaju“, rekao je Putin na konferenciji za štampu u Parizu na kraju samita „normandijske četvorke“.

On je izjavio da u osnovi ove odluke stoje politički razlozi koji nemaju nikakve veze sa interesima sporta i olimpijskog pokreta.

„To što leži na površini i što odmah vidim, jeste da nema nikakvih pretenzija prema ruskom Olimpijskom nacionalnom komitetu. Ako prema njemu nema pretenzija, država treba da se takmiči pod nacionalnom zastavom. Tako piše u olimpijskoj povelji. To znači da je VADA prekršila olimpijsku povelju“, rekao je predsednik.

Izvršni komitet VADA je saopštio ranije da je Rusija izgubila pravo da organizuje međunarodna sportska takmičenja i podnosi zahteve za njihovu organizaciju. Sportisti ne mogu da učestvuju ni na olimpijskim ni na svetskim smotrama pod nacionalnom zastavom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala