Kremlj: Bez dogovora Putina i Zelenskog o gasu

© Sputnik / Aleksei Nikolskiy / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin, Angela Merkel, Emanuel Makron i Vladimir Zelenski u Parizu
Vladimir Putin, Angela Merkel, Emanuel Makron i Vladimir Zelenski u Parizu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednici Rusije i Ukrajine, Vladimir Putin i Vladimir Zelenski, nisu se dogovorili o gasu na sastanku u Parizu, saopštio je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov je podsetio da je tema gasa bila na dnevnom redu susreta Putina i Zelenskog. Sastanku je prisustvovao i šef „Gasproma“ Aleksej Miler i njegov kolega iz Ukrajine.

 Vladimir Zelenski i Emanuel Makron u Parizu - Sputnik Srbija
Zelenski se požalio: Putin detaljno analizira svako pitanje

„Bili su saopšteni stavovi dveju strana. Za sada nismo uspeli da se konačno dogovorimo. Stavovi dveju strana se podudaraju, dobro su poznati“, rekao je Peskov.

Prema njegovim rečima, dogovoreno je da predsednici gasnih kompanija i resorni ministri nastave kontakte. Za sada nisu postignuti dogovori o rešenju problema produženja tranzita gasa i rešenju pitanja tužbe pred Stokholmskim sudom.

Portparol ruskog predsednika je saopštio da su dva lidera uspela kratko da razgovaraju u četiri oka, ali je predsednik Makron došao kod njih i pozvao ih da nastave sastanak u„normandijskom formatu“. Oni su razgovarali o bilateralnim odnosima. 

Prvi za tri godine samit lidera država „normandijske četvorke“ (Francuske, Nemačke, Rusije i Ukrajine) završen je noćas u Parizu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala