Vučević podneo krivičnu prijavu protiv Aleksandra i Andreja Vučića

© Tanjug / JAROSLAV PAPGradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević - Sputnik Srbija
Pratite nas
Potpredsednik SNS-a Miloš Vučević podneo je krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja Vučića, kako bi se pravosudno utvrdila istina i otklonila bilo kakva sumnja u njihovu umešanost u slučaj Jovanjica.

„Građani Srbije zaslužuju istinu, a ona je samo jedna“, rekao je Vučević novinarima posle podnošenja prijave.

Vučević je krivičnu prijavu podneo Republičkom javnom tužilaštvu, od kojeg, kako je rekao, očekuje da urgentno istraži te navode, utvrdi istinu i javno saopšti da li su Vučići povezani sa Jovanjicom ili su autori tih navoda lagali i izmišljali.

„Tužilaštvo mora građanima da saopšti istinu, pa ukoliko se navodi ispostave netačni, neko će morati da odgovara zbog lažnih iskaza“, rekao je Vučević novinarima.

On je precizirao da je prijavu sastavio sa svojim advokatom i da nije opredelio krivično delo, jer je to na tužilaštvu da utvrdi — da li ima dela ili ne, kao i da je u njoj pobrojao sve iskaze i navode iznesene tokom poslednjih 20 dana.

Kaže da je prijavu podneo jer to niko nije uradio, a istina mora da se zna, zato što su ovo do sada najgore tvrdnje protiv predsednika i njegove porodice do sada iznete.

Očekuje da će tužilaštvo pozvati na saslušanje i prijavljene i one koji su optužbe protiv njih iznosili, pozivajući se na navodna saznanja da su uhapšeni vlasnik „Jovanjice“ Predrag Koluvija i Andrej Vučić razgovarali pred Koluvijino hapšenje.

Osumnjičeni u slučaju „Jovanjica“ demantovao je pre dva dana pisanja pojedinih medija da je nakon hapšenja telefonirao Andreju Vučiću, bratu predsednika Aleksandra Vučića.

Pošto se nalazi u pritvoru, Koluvija je preko svog branioca Zore Dobričanin Nikodinović poručio da su takva pisanja medija neistine.

Miloš Vučević je juče najavio da će podneti krivičnu prijavu, ističući da više niko neće imati pravnog prostora da ne reaguje i da će svakom u Srbiji biti jasno šta je istina oko Jovanjice.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala