Vandalizam u istočnom Jerusalimu: Isečene gume na 160 vozila, ispisani grafiti mržnje

© AP Photo / Mahmoud IlleanVandali su isekli gume na više od 160 vozila i sprejom ispisali slogane u palestinskim naseljima u istočnom delu Jerusalima
Vandali su isekli gume na više od 160 vozila i sprejom ispisali slogane u palestinskim naseljima u istočnom delu Jerusalima - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vandali su isekli gume na više od 160 vozila i sprejom ispisali slogane u palestinskim naseljima u istočnom delu Jerusalima, saopštila je danas izraelska policija.

Istovremeno, Palestinci su u Hebronu na Zapadnoj obali održali generalni štrajk u znak protesta zbog izgradnje novih jevrejskih naselja.

Portparol policije Miki Rozenfeld je izjavio da su vandali bili maskirani i da su gume na vozilima isekli „pod okriljem noći“. Vlasti ovaj incident tretiraju kao „nacionalistički motivisano krivično delo“.

Gradonačelnik Jerusalima Moše Lion osudio je ovaj zločin iz mržnje i pozvao policiju da što je pre moguće pronađe kriminalce i privede ih pravdi.

Među ispisanim grafitima su „Arapi jednako neprijatelji“, „Nema mesta u zemlji za neprijatelje“. Zasad nije jasan motiv ovog incidenta, napominje AP.

U Hebronu su zbog protesta zatvorene škole i poslovnice, a pojedini mladi su kamenicama gađali izraelske vojne patrole, dok su vojnici ispaljivali suzavac i gumene metke da rasteraju okupljene, preneo je Tanjug.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala