Uvođenje vojnog roka — šta kaže Vučić?

© Ministarstvo odbrane Pripreme za Prikaz sposobnosti Vojske Srbije „Sloboda 2019“
Pripreme za Prikaz sposobnosti Vojske Srbije „Sloboda 2019“ - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da najavu dalje reforme vojske ne treba tumačiti kao najavu uvođenja obaveznog vojnog roka, jer to pitanje u ovom trenutku nije tema.

Na pitanje novinara u emisiji „Hit tvit“ na „Pinku“ da prokomentariše to što su mnogi protumačili da se sprema uvođenje obaveznog služenja vojnog roka kada je rekao da dalja reforma vojske ne znači dalju kupovinu oružja, Vučić je kazao da na to nije ni pomislio.

„To će biti tema u budućnosti, razgovaraćemo o tome, pošto imate argumente za i protiv, kada dođe vreme. Takva odluka ne postoji“, rekao je sinoć predsednik Srbije.

Istakao je da je važno da Srbija pravi mobilniju i bržu vojsku, „da ne moramo da kupujemo glomazne sisteme, već da budemo spremni da uvek i u svakom trenutku, govoreći vojnim rečnikom, prihvatimo prvi udar i prvu borbu, kao i da imamo najbolje specijalne jedinice koje će biti najmodernije opremljene“.

Komentarišući nabavku novih helikoptera, među kojima su i ruski Mi-35, Vučić je kazao da je zadovoljan što je naša vojska sada mnogo snažnija i da je to jedan od načina kako da odvratimo nekog od napada na Srbiju.

Predsednik je istakao da se zalaže za mir i da se srpska vojska naoružava upravo zato da bismo taj mir imali.

Mislim da je sada Vojska Srbije 10 puta jača nego pre pet godina, dodao je Vučić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala