Srpkinje srušile Nemačku!

© AFP 2023 / CHARLY TRIBALLEAURukometašice Srbije
Rukometašice Srbije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rukometašice Srbije pogotkom Kristine Liščević na pet sekundi do kraja srušile su selekciju Nemačke rezultatom 29:28. Srpkinje su odigrale veoma hrabro i na kraju potpuno zasluženo došle do trijumfa nad favorizovanim protivnikom.

Odlično su Srpkinje odigrale prvo poluvreme, naročito njegov prvi deo. Liščevićeva je odlično razigravala saigračice, Lavkova, Stojiljkovićeva i Cvijićeva bile su maestralne. Odlična je bila i Katarina Tomašević na golu Srbije. Sve je bilo perfektno do 12:7, kada su naše devojke propustile priliku da se odlepe.

Nemice su se probudile. Obradović je, čini se, malo zakasnio sa tajm-autom i Nemice su se vratile u kakav-takav egal. Došle su i do izjednačenja — 16:16, kada je Dijana Radojević isključena. Ipak, Srpkinje opet uspevaju da naprave plus dva — 19:17 i sa tim rezultatom se odlazi na odmor.

Srpkinje su lošije počele drugo poluvreme i Nemice su napravile preokret — 20:21. Mnogo teže se igralo u napadu u nastavku meča. Niko nije mogao da napravi veću zalihu, Liščevićeva je držala Srbiju u igri, kao i Lavkova, koja je minut pre kraja ispisala na semaforu 28:28.

Risovićeva je skinula zicer u poslednjom napadu. I onda ono najlepše, odličan poslednji napad odigrale su naše devojke, izborile sedmerac preko Lavkove, a tačku na to stavila je ko drugo do Kristina Liščević.
Srbiju je do impresivne pobede pored Liščevićeve predvodila Dragana Cvijić sa sedam golova uz samo jedan promašaj iz igre. Pet je postigla Jelena Lavko, četiri je dodala Slađana Pop-Lazić, dok je heroina Liščevićeva dala dva, ali je i odlično komandovala igrom naše reprezentacije.

U redovima Nemačke najbolja je bila Minevskaja sa šest golova, a po pet su dale Benke i igračica utakmice Berger.

Veliki trijumf Srpkinja, koje u poslednjem kolu igraju protiv Danske i imaju lepe šanse da izbore plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, a možda ako se poklope danas neki drugi rezultati, izbore i plasman u polufinale SP. Ipak, teško je očekivati da Danska pobedi Holandiju, a Južna Koreja odličnu Norvešku, pa da naše dame imaju lepe šanse da se u poslednjem kolu bore za plasman među četiri najbolja tima na svetu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala