Severna Koreja odgovorila Trampu: Nemamo šta da izgubimo

© AP Photo / Korean Central News Agency/Korea News ServiceSevernokorejski lider Kim Džong Un nadgledao je "uspešno testiranje" super-velikog raketnog sistema sa višestrukim lansiranjem i izrazio "veliko zadovoljstvo".
Severnokorejski lider Kim Džong Un nadgledao je uspešno testiranje super-velikog raketnog sistema sa višestrukim lansiranjem i izrazio veliko zadovoljstvo. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Severna Koreja nema šta da izgubi, poručeno je danas iz Pjongjanga, nakon što je američki predsednik Donald Tramp upozorio da bi lider Kim Džong Un mogao da izgubi sve ako nastavi sa svojim neprijateljskim aktivnostima.

Visoki severnokorejski zvaničnik Kim Jong Čol rekao je da bi Kim mogao da promeni odnos prema Trampu ako on nastavi sa „neodgovarajućim, opasnim“ komentarima. On je ujedno nazvao Trampa „nestrpljivim starcem“, prenosi Rojters.

Kim Jong Čol je rekao da SAD ignorišu rok koji je Pjongjang dao Vašingtonu da ublaži stav o pregovorima o denuklearizaciji, a koji ističe krajem godine, prenela je agencija KCNA.

Tramp je juče rekao da Kim rizikuje da izgubi sve ako nastavi neprijateljske aktivnosti i da Severna Koreja mora da sprovede denuklearizaciju.

Pjongjang je prethodno objavio da je izveo „uspešan test od velikog značaja“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala