Počeo samit „normandijske četvorke“ u Parizu /video/

© AP Photo / Ian LangsdonLideri normandijske četvorke: predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski, predsednik Francuske Emanuel Makron, predsednik Rusije Vladimir Putin i nemačka kancelarka Angela Merkel, na početku sastanka u Parizu
Lideri normandijske četvorke: predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski, predsednik Francuske Emanuel Makron, predsednik Rusije Vladimir Putin i nemačka kancelarka Angela Merkel, na početku sastanka u Parizu - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Parizu je počeo sastanak lidera „normandijske četvorke“ o situaciji u Ukrajini. U Jelisejskoj palati sastali su se predsednik Rusije Vladimir Putin, predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski, predsednik Francuske Emanuel Makron i nemačka kancelarka Angela Merkel.

Sa desne strane ruskog predsednika za okruglim stolom sedi francuski lider Emanuel Makron, a sa leve — nemačka kancelarka Angela Merkel. Naspram Putina sedi ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski.

​Obnovljena četvorka razgovaraće o perspektivama za rešavanje situacije u istočnoj Ukrajini.

​„Normandijski format“ je diplomatska grupa koju čine predstavnici Nemačke, Rusije, Francuske i Ukrajine za rešavanje situacije u Donbasu.

Format je osnovan u junu 2014. godine i tada su tokom obeležavanja 70. godišnjice invazije saveznika u Normandiji lideri četiri države prvi put razgovarali o deeskalaciji situacije na jugoistoku Ukrajine.

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala