Olimpijski komitet: Učinićemo sve da reprezentacija nastupi pod nacionalnom zastavom na Olimpijadi

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Olimpijskog komiteta Rusije Stanislav Pozdnjakov govori na konferenciji za medije u Moskvi
Predsednik Olimpijskog komiteta Rusije Stanislav Pozdnjakov govori na konferenciji za medije u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Olimpijskog komiteta Rusije Stanislav Pozdnjakov izjavio je da će Olimpijski komitet Rusije (OKR) uložiti maksimalan napor kako bi se reprezentacija Rusije takmičila pod ruskom zastavom na Olimpijskim igrama 2020. u Tokiju.
„Učinićemo sve moguće kako bi olimpijska reprezentacija Rusije nastupala u Tokiju u bojama ruske trobojke“, rekao je on.

Dalji koraci Ruskog olimpijskog komiteta u vezi sa sankcijama koje je ruskom sportu uveo Izvršni komitet Svetske antidoping agencije (VADA) biće saopšteni nakon sastanka izvršnog odbora OKR, koji će se održati nakon sastanka nadzornog saveta Ruske antidoping agencije (RUSADA), saopštio je Pozdnjakov.

„Odluku o slaganju ili neslaganju sa uputstvima izvršnog komiteta VADA doneće Nadzorni savet RUSADA u roku od 10 dana. Nakon toga će u najskorije vreme biti održan Izvršni odbor OKR na osnovu kojeg će se formirati naš izbalansirani stav i mi ćemo objaviti naše naredne korake“, objasnio je Pozdnjakov novinarima.

On je rekao da kazna bez dokaza postaje novi standard sankcija u sportu.

„Kažnjavanje bez dokaza postaje novi standard sankcija u sportu. Krivci moraju nositi potpunu odgovornost, ali krivci se ne mogu određivati iz političkih razloga“, istakao je Pozdnjakov.

Izvršni komitet VADA suspendovao je ranije danas na četiri godine Rusiju sa učešća na svim međunarodnim takmičenjima, uključujući i Olimpijske i Paraolimpijske igre. Dozvolu za takmičenje dobiće samo „čisti“ ruski sportisti koji će se takmičiti u neutralnom statusu. Rusija je, takođe, izgubila pravo da organizuje međunarodna sportska takmičenja i podnosi zahteve za njihovu organizaciju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala