Georgijevska lenta za Ginisa

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaGeorgijevska lenta u Moskvi
Georgijevska lenta u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Moskvi je na Dan heroja otadžbine raširena georgijevska lenta, čija površina iznosi 2.100 kvadratnih metara. Organizatori akcije planiraju da se kandiduju za Ginisovu knjigu rekorda, rekao je inicijator akcije Anton Demidov.

„Danas su se kod muzeja ’Rusija — moja istorija‘ na VDNH okupili predstavnici volonterskih organizacija kako bi odali počast velikim sunarodnicima. Više od 2.000 ljudi je učestvovalo u akciji i razvukli su georgijevsku lentu rekordne veličine. Platno je bilo dugo 300 metara, dok je njegova površina iznosila 2.100 kvadratnih metara“, objasnio je Demidov.

On je dodao da organizatori planiraju da podnesu prijavu za Ginisovu knjigu rekorda.

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaOrganizatori akcije planiraju da se kandiduju za Ginisovu knjigu rekorda
Georgijevska lenta za Ginisa - Sputnik Srbija
Organizatori akcije planiraju da se kandiduju za Ginisovu knjigu rekorda

Dan heroja Otadžbine u Rusiji se obeležava 9. decembra svake godine. U svečanoj akciji u moskovskom parku VDNH učestvovali su kadeti, heroji Rusije, predstavnici javnih organizacija, volonteri.

Crno-narandžasta lenta postala je obeležje hrabrosti, viteštva, vrline i pobede. Na istoku Ukrajine i na Krimu ona simbolizuje otpor. U ostatku Evrope je simbol pobede nad fašizmom, a u Srbiji je još i simbol jedinstva sa ruskim narodom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala