Slavni ruski trener o odluci VADA: Cela Rusija potresena

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Uđi u bazu fotografijaTatjana Tarasova
Tatjana Tarasova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tatjana Tarasova, slavni ruski trener umetničkog klizanja, za Sputnjik kaže da je cela zemlja potresena zbog odluke Izvršnog komiteta VADA da zabrani ruskim sportistima učešće na olimpijskim i svetskim smotrama pod nacionalnom zastavom.

„Šta da kažem? Neka govore oni koji su doveli do ove situacije. Cela zemlja je potresena. Zar nije sramota rukovodioce i one koji su sve to dopustili? Radim kao trener 53 godine i učestvovala sam na mnogim olimpijadama, gde smo odneli velike pobede. Samo mogu da kažem da nikad ništa nisam uzimala. Nikada!“, naglasila je Tarasova.

Prema njenom mišljenju, oni koji su to činili moraju biti kažnjeni.

„Sigurna sam da ćemo videti naše sportiste na pobedničkom postolju. Ali oni će biti bez zastave i mi nećemo slaviti njihove pobede, kao obično. Ja sam imala tu sreću da stojim ispod zastave i shvatila sam da se ona ne diže samo u čast naše pobede, nego i u čast naše otadžbine. Ljudi koji su krivi za to, moraju odgovarati“, zaključila je Tarasova.

Izvršni komitet VADA je ranije saopštio da je Rusija izgubila pravo da organizuje međunarodna sportska takmičenja i podnosi zahteve za njihovu organizaciju. Sportisti ne mogu da učestvuju ni na olimpijskim ni na svetskim prvenstvima pod nacionalnom zastavom. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala