Asad odgovorio na papino pismo o situaciji u Siriji

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaSirijski predsednik Bašar Asad
Sirijski predsednik Bašar Asad - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Sirije Bašar el Asad odgovorio je na pismo rimskog pape Franje o situaciji u Siriji, rekao je predsednik u intervjuu italijanskoj televiziji „Rai 24“.

Papa Franja je 22. jula uputio specijalno pismo sirijskom predsedniku Asadu u kojem je izrazio duboku zabrinutost zbog humanitarne situacije u zemlji, a posebno u Idlibu.

„Stekao sam utisak da Vatikan možda nema potpunu sliku ovdašnjih dešavanja. To je za očekivanje, jer se u zapadnim mejnstrim medijima govori o 'lošoj vladi' koja ubija 'dobre ljude'... to nije tačno“, istakao je Asad.

Prema njegovim rečima, on je napisao odgovor papi i objasnio mu stvarnu situaciju u Siriji. „Mi se prevashodno brinemo o životima civila, jer je nemoguće osloboditi neki region ako su ljudi protiv tebe... Najvažnija stvar u oslobađanju regiona vojnim sredstvima je imati podršku javnosti tamo. To je bilo očigledno u poslednjih devet godina i to je protiv naših interesa“, objasnio je sirijski predsednik.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Zaharova: Asad najbolje zna situaciju na terenu

Asad je napomenuo da se nada da će Vatikan igrati pozitivnu ulogu u uveravanju brojnih zemalja da prestanu da se mešaju u unutrašnje poslove Sirije i krše međunarodno pravo.

Intervju je emitovan na sirijskim televizijama nakon što je italijanski kanal više puta odlagao njegovo emitovanje. Asadova pres-služba je ovu odluku nazvala pokušajem Zapada da sakrije istinu o situaciji u Siriji. Lokalni italijanski mediji povezuju priču sa borbom unutar rukovodstva nacionalnog medijskog giganta.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala