Tramp: Kim Džong Un rizikuje da izgubi sve

© AP Photo / Evan VucciPredsednik SAD Donald Tramp i predsednik Severne Koreje Kim Džong UN u Singapuru
Predsednik SAD Donald Tramp i predsednik Severne Koreje Kim Džong UN u Singapuru  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da ne veruje u neprijateljske namere severnokorejskog lidera Kim Džong Una i pozvao ga je da se reši nuklearnog oružja „kako je obećano“.

„Kim Džong Un je suviše pametan i ima previše toga da izgubi. Zapravo, on će izgubiti sve bude li neprijateljski nastrojen. On je sa mnom potpisao sporazum o denuklearizaciji u Singapuru. On ne želi da anulira specijalan odnos sa predsednikom Sjedinjenih Američkih Država ili da se meša u američke predsedničke izbore u novembru“, napisao je Tramp na svom nalogu na Tviteru.

​On je dodao da Severna Koreja, pod rukovodstvom Kim Džong Una, „ima ogroman ekonomski potencijal, ali mora da se izvrši denuklearizaciju kao što je obećano. NATO, Kina, Rusija, Japan i ceo svet ujedinjeni su u ovom pitanju“, istakao je Tramp.

Ranije je stalni predsednik Severne Koreje u Ujedinjenim nacijama (UN) Kim Song izjavio da Pjongjangu trenutno nisu potrebni pregovori sa Sjedinjenim Američkim Državama i da je pitanje denuklearizacije već skinuto sa dnevnog reda.

Pregovori između Sjedinjenih Američkih Država i Severne Koreje o nuklearnom pitanju Korejskog poluostrva prekinuti su zbog još jednog severnokorejskog testiranja oružja. Pri tome Severna Koreja nije zasad vršila nove nuklearne probe i lansiranje raketa dugog dometa, koji su prekinuti pre samita Kim Džong Una i Trampa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala