Pero Zubac: Mesi i Đoković će obeležiti 21. vek /video/

© SputnikMaša Radović i Pero Zubac
Maša Radović i Pero Zubac - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pesnik Pero Zubac otkrio je u intervjuu za Sputnjik zašto je pesma za njega odbrana od samoće, kog književnika bi voleo da upozna i šta bi prodiskutovao sa njim, ali i postoje li dobri pesnici među svetskim političarima.

Sa autorom čuvenih „Mostarskih kiša“ našli smo se u jednom novosadskom restoranu. U emisiji „Maša i…“ Zubac je recitovao njemu najdraže ruske stihove, ali je i objasnio šta mu se desilo kada se kao mlad uputio u Irkutsk da studira politehniku.

Naš sagovornik je u svojoj najpoznatijoj pesmi dvadeseti vek okarakterisao kao vek Gagarina i De Gola. A mi smo ga pitali ko će, prema njegovom mišljenju, obeležiti 21. vek.

„Ako je sudeći po internetu, onda Leo Mesi i Novak Đoković. Ali nemam ništa protiv. Naš Novak kad igra ne propuštam priliku da mu se divim. A što se tiče umetnosti, ja sam se uvek čudio kako u ovom vremenu niko ne može da slika kao Rembrant ili kao neko iz tog vremena. A u stvari može, samo što mi to ne primećujemo. Odlaze nam slikari i tek kad odu, vidimo koliko su vredeli, koliko su bili pravi. Možda ovaj 21. vek neće biti vek umetnosti, biće vek nekog čudesnog tehnološkog otkrića. Ako se pojavi neki novi Tesla, voleo bih da bude odavde“, izjavio je pesnik za Sputnjik.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala