Nenad Popović ponovo na čelu SNP: Čitavo Kosovo je deo Srbije, i to nema cenu!

Pratite nas
Nenad Popović je jednoglasno izabran da ponovo vodi SNP, a na svečanoj sednici je poručio da za tu stranku ključne vrednosti i dalje ostaju: sloboda i nezavisnost srpske države, poštovanje SPC, očuvanje tradicionalne porodice, odbrana Kosova, jačanje ekonomije i jakih veza s Republikom Srpskom, Rusijom.

„Nema jake Srbije bez odbrane srpskih nacionalnih interesa, jake ekonomije. Zato je važno da promovišemo Srbiju kao zemlju znanja, inovacija, visokih tehnologija i digitalizacije“, poručio je Popović na drugoj skupštini svoje stranke.

Kompromis za Kosovo u okvirima Ustava i 1244

On je rekao da SNP želi kompromis s kosovskim Albancima, uz najširu moguću autonomiju, ali samo u okviru Ustava i Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

„Čitavo Kosovo je Srbija, ni metar manje. Kosovo nema cenu“, istakao je Popović.

Prištinu, koja misli da je sve završila proglašenjem nezavisnosti 2008. godine, pita gde im je ta lažna država.

„Nema ih nigde, i ne mogu ništa, bez obzira na njihove sponzore!“, kaže Popović i dodaje da će SNP na svakom mestu osporavati tu lažnu državnost.

Jedan od ciljeva stranke je i da se spreči ciljano i planirano degradiranje SPC, kazao je on i dodao da je jedan od temelja opstanka nacije odbrana tradicionalne porodice.

Nema većeg saveznika od Rusije

Kada je reč o Rusiji, poručuje:

„Naša partija je čuvar čvrstog prijateljstva i partnerstva sa Rusijom. Srbija danas nema većeg prijatelja i saveznika u odbrani svojih državnih i nacionalnih interesa od Rusije. Tako je uvek bilo u istoriji, a tako je i danas. Zbog toga ćemo se u javnosti boriti protiv svakog pokušaja da se Rusija u Srbiji predstavi u negativnom svetlu“.

On, međutim, kaže da stranka za Srbiju želi i najbolje moguće političke i ekonomske odnose sa EU i SAD.

„Srbija je uvek bila evropska država i želimo da bude uređena kao najrazvijenije evropske države. Što se tiče članstva u EU, to pitanje je složeno, a odgovor će dati srpski narod i sama Unija“, rekao je on delegatima stranke i gostima.

Nijedan časan Srbin ne bi pak pristao na uslov priznanja Kosova ili da se „samoproglasimo da smo genocidni narod“, naglasio je Popović.

Takođe, dodao je da je njihovo čvrsto partijsko uverenje da Srbija mora da ostane vojno neutralna država.

Zaštita Republike Srpske

Popović je ponovio i da se stranka protivi idejama da se migranti nasele u delovima Srbije i naglasio da je jedan od najprečih zadataka zaštita svih Srba u regionu i podrška Republici Srpskoj.

Založio se za to da se korupcija saseče u korenu, da se jačaju institucije, i posebno istakao sve ono što se preduzima u resoru inovacija i visokih tehnologija, koji je u Vladi poveren njegovoj stranci.

Na Skupštini SNO obratili su se i gosti — Valerij Rjazanski, član Predsedništva Jedinstvene Rusije, senator i predsednik poslaničke grupe prijateljstva sa Srbijom u Savetu Federacije, pročitao je poruku generalnog sekretara Generalnog saveta stranke Andreja Turčaka:

„Današnji skup je važan događaj u Srbiji, SNP je deo vladajuće koalicije, što znači da i od njenih odluka zavisi budućnost zemlje. Kredit poverenja pokazuje odgovornost u rešavanju postojećih problema. Očekujemo da sačuvate dosadašnju orijentaciju. Odnosi dveju zemalja imaju strateški karakter, i one planiraju da to očuvaju. Isto tako su jaki odnosi između SNP i Jedinstvene Rusije“.

U svoje ime, Rjazanski kaže da su odnosi dveju zemalja u skladu s duhom i slovom Sporazuma o strateškom partnerstvu i da to nije samo fraza.

„Poštujemo evropski izbor i želju Srbije da uđe u EU, ali shvatamo da ni rukovodstvo ni narod ne vide u tome alternativu odnosima sa Rusijom. To potvrđuje i Sporazum o zoni slobodne trgovine, koji je nedavno potpisan sa Evroazijskom unijom. Očigledna je pozitivna dinamika i na ekonomskom i na političkom planu“, rekao je ruski senator.

„Stav o Kosovu je jasan i nepromenljiv, što je potvrdio i predsednik Putin, a osnova za rešavanje je Rezolucija 1244. Pozdravljamo proces povlačenja priznanja Kosova od čitavog niza država i odgovornu politiku neutralnosti koju vodi Srbija“, zaključio je Rjazanski.
Srbija most između Istoka i Zapada

Havijer Hurtado Mira iz Demokratske omladinske zajednice Evrope (DEMIK), kaže:

„Za nas je Srbija važna jer je most između Istoka i Zapada i most s Rusijom. Važno je da i u Briselu shvate da Evropa ide od Lisabona do Vladivostoka. To je prava Evropa, u kojoj hrišćanstvo povezuje sve. Naš identitet je naša sloboda“.

Navodeći da je iz Španije, on je rekao da, kao što je za Španiju Katalonija njen deo, tako je za Srbiju Kosovo njen deo, a to treba da bude i za Evropu.

Predstavnik Lige Matea Salvinija Vito Komenčini je ocenio da živimo u delikatnom trenutku za EU, u krizi establišmenta, kada postoji opasnost od islamizacije, čemu se treba suprotstaviti i ponovo otkriti hrišćanske korene Evrope, koji su bili odbačeni.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala