Vučić: Srbija neće proizvoditi rakete sa Rusima

© Tanjug / TANJA VALICAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srbija će u skladu sa svojim mogućnostima i potrebama sarađivati sa Rusijom u proizvodnji vojne tehnike, ali u ovom trenutku takve mogućnosti i potrebe ne vidimo, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na vojnom aerodromu „Pukovnik pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici, posle prikaza nabavljenih helikoptera Vojske Srbije Mi-35, H-145M i Mi-17.

Povodom navoda medija da će Rusija i Srbija u budućnosti zajedno proizvoditi rakete, oklopna vozila, municiju i teške vojne kamione, a da se razmatra i saradnja na izgradnji složenijih borbenih sistema, Vučić je odgovorio da ne može da potvrdi takve informacije.

„Ne mogu da potvrdim to, pošto mnogi vole da se igraju različitim informacijama, a ja ne mogu tako neodgovorno da se ponašam. Rekao sam da ćemo nabaviti helikoptere Mi-35 i oni su stigli. Moja davna inicijativa bila je da uspostavimo saradnju u proizvodnji kamiona, upravo zbog dobrih oklopa i nezavisnog vešanja koje ruski ’Kamaz‘ odlično proizvodi, ali to nije realno, i u narednih nekoliko godina ne možemo da budemo na nivou Rusa u tom pogledu“, objasnio je predsednik.

Što se tiče nabavke raketa „S-milion“, pozvao je na realniji pristup.

„U skladu sa mogućnostima i potrebama države uključivaćemo se u proizvodnju raketa, ali u ovom trenutku takve mogućnosti i potrebe ne vidimo“, rekao je Vučić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala