Ukrajina: Voleli bismo kad bi Putin u Pariz došao kao „golub mira“

© Sputnik / Sergey Guneev / Uđi u bazu fotografijaPutin: „Zapadnjačko zavrtanje ruke neće izolovati Rusiju“
Putin: „Zapadnjačko zavrtanje ruke neće izolovati Rusiju“ - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajina bi želela da ruski predsednik, tokom predstojećih pregovora u formatu „Normandijske četvorke“, preuzme ulogu „goluba mira“, izjavio je sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksej Danilov.
„Jeste da je to možda fantazija, ali mi bismo to jako želeli“, kazao je Danilov.

Prema njegovim rečima, Ukrajina ima nekoliko varijanti odgovora na bilo kakav ishod predstojećih pregovora.

Izjava Danilova usledila je nakon što je održan sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu iza zatvorenih vrata, gde je usvojen novi plan reintegracije Donbasa, prenose ukrajinski mediji.

S tim u vezi, Danilov je rekao da je usvojen jedan od scenarija koji će biti sproveden u delo, te da je taj scenario sada postao osnovni plan reintegracije Donbasa.

Danilov se osvrnuo i na pitanje Krima, rekavši da status tog poluostrva ostaje ključna stvar za Kijev, koja neće biti skinuta sa dnevnog reda.

„Sledeće godine se u Ukrajini održavaju lokalni izbori. Naša velika želja je da ti izbori budu održani na celokupnoj teritoriji Ukrajine, uključujući i Krim, ali je trenutno to nemoguće“, zaključio je sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine.

Podsetimo, sastanak lidera „Normandijske četvorke“ za rešavanje situacije u Ukrajini će biti održan 9. decembra u Parizu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala