Muhamed i Alija osvajaju SAD

Pratite nas
Među deset najpopularnijih imena za dečake u SAD prvi put se pojavilo ime Muhamed , dok je u top-10 imena za devojčice ušlo ime Alija.

Među deset najpopularnijih imena beba ove godine u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) našla su se i imena Muhamed i Alija, javlja agencija Anadolija.

Listu od sto najpopularnijih imena za dečake i devojčice u SAD objavila je kompanija „Bejbi centar“.

Reč je o kompaniji koja se predstavlja kao najveći vodič za roditeljstvo i čiji sajt posećuje sedam od deset trudnica u SAD. Lista je sačinjena na bazi ankete u kojoj je učestvovalo 600.000 korisnika usluga kompanije.

Lijam je ove godine bilo najpopularnije ime među muškom decom, a nakon šest uzastopnih godina sa trona je skinuo ime Džekson. Sofija je ubedljivo najpopularnije ime ženskih beba.

Među deset najpopularnijih imena za dečake u SAD prvi put se pojavilo ime Muhamed. Reč je o jednom od najpopularnijih imena na svetu, s obzirom na to da je izuzetno zastupljeno u islamskom svetu.

Među deset najpopularnijih imena za devojčice u SAD se prvi put pojavilo ime Alija, koje je iz top-10 izbacilo Lejlu. Deset najpopularnijih muških imena ove godine u SAD su Lijam, Džekson, Noa, Ejdan, Grejson, Keden, Lukas, Elajdža, Oliver i Muhamed. Deset najpopularnijih ženskih imena ove godine u SAD su Sofija, Olivija, Ema, Ava, Arija, Izabela, Amelija, Mija, Rajli i Alija.

Lista se razlikuje od liste najpopularnijih imena za bebe koju objavljuje Administracija socijalne sigurnosti. Na toj listi za 2018. godinu ime Muhamed se nalazilo 345. mestu, što takođe pokazuje veliki skok popularnosti, jer je 2000. godine bilo na 620. mestu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala