Singapur zaplenio ruski teretni brod koji se našao pod udarom sankcija SAD

© AFP 2022 / STRTeretni brod
Teretni brod - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Vlasti Singapura zbog dugova su zaplenile ruski teretni brod „Sevastopolj“, koji se našao pod udarom američkih sankcija, a trenutno se pokreće sudski proces sa ciljem da se to plovilo proda, izjavio je generalni direktor transportne kompanije „Gudzon“ Oleg Anikin.

Prema njegovim rečima, problem je nastao jer su se na brodu pokvarili pomoćni motori, zbog čega je bio primoran da uplovi u singapursku luku, ali budući da je pod sankcijama većina remontnih kompanija odbile su da izvrše popravku, dok su one koje su to htele tražile basnoslovne sume novca.

Nakon dužeg vremena boravka u luci nagomilali su se troškovi te kompanije, zbog čega su vlasti i odlučile da zaplene brod.

Trenutno se na brodu nalazi 12 članova posade, a singapurske vlasti nikome ne dozvoljavaju ni da uđu na brod, ni da siđu sa njega sve dok se ne završi sudski proces, čiji je početak zakazan za 17. decembar.

To nije jedini brod kompanije „Gudzon“ koji ima probleme. Naime, teretnjak „Partizan“ se nalazi u luci jednog južnokorejskog grada i nijedna kompanija ne želi da proda gorivo tom brodu, kako bi plovilo nastavilo svoje putovanje.

Sve vesti
0