Putin objasnio kakva je ekonomska situacija u Rusiji

© AP Photo / Shamil ZhumatovPredsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Sočiju
Predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Sočiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruske vlasti osigurale su makroekonomsku stabilnost, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin tokom susreta sa predstavnicima nemačkog biznisa.

„Prošle godine bruto društveni proizvod porastao je za 2,3 odsto. Ove godine porast će biti nešto skromniji, međutim i dalje se zadržava tendencija rasta. Istovremeno, porast industrijske proizvodnje iznosi tri odsto“, precizirao je.

Putin je takođe rekao i da je nezaposlenost u Rusiji na izuzetno niskom nivou (4,6 odsto), kao i inflacija (3,6 odsto).

Ruski predsednik je ukazao i na to da vlasti čine mnogo toga kako bi se ukinule administrativne barijere i osigurao optimalni poreski pritisak na biznis.

Govoreći o predstavnicima stranih kompanija na ruskom tržištu, Putin je rekao da vlasti čine sve kako bi se oni osećali komforno.

„Zainteresovani smo da se svi osećate komforno. Preduzimamo mere kako bi se poboljšala poslovna i investiciona klima u zemlji“, istakao je on, ali i dodao da treuntno vlast ne uspeva sve da ostvari što je namerila, ali da se rad u tom domenu nastavlja.

Govoreći o nemačkim kompanijama, Putin je rekao da upravo ta zemlja predstavlja jednog od najvažnijih partnera Rusije, stoga Moskva i želi da ojača bilateralne veze.

„Moskva ceni pragmatizam nemačkih biznismena“, zaključio je ruski predsednik.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala