Odloženo prebacivanje džihadista iz Sirije, Banjaluka poručuje: Čim stignu, hapsimo ih

© AFP 2023 / SAID KHATIBPripadnice radikalne islamističke grupe u Pojasu Gaze
Pripadnice radikalne islamističke grupe u Pojasu Gaze - Sputnik Srbija
Pratite nas
Povratak grupe državljana Bosne i Hercegovine iz Sirije koji je planiran za sutra odložen je do daljnjeg zbog iznenadnih i nepredviđenih okolnosti u toj zemlji, prenose mediji.

O odlaganju je javnost obavestilo Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine, koje je, inače, obavilo sve pripreme za prijem državljana-povratnika iz Sirije.

Reč je o prvoj grupi žena i dece, koji je trebalo da se vrate na osnovu ranijih odluka Predsedništva i Veća ministara BiH.

U Ministarstvu kažu da su u stalnom kontaktu i nastavljaju saradnju sa međunarodnim partnerima, kako bi se transport državljana iz Sirije obavio kada se za to steknu povoljni uslovi, prenosi Kliks.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske dobilo je sva imena državljana BiH, koji bi ovih dana trebalo da budu deportovani iz Sirije, potvrdio je ministar Dragan Lukač i dodao da će oni, koji su učestvovali u terorističkim aktivnostima odmah po dolasku biti uhapšeni.

„Imamo informaciju da u toj grupi ima devet osoba koje predstavljaju opasnost za Srpsku i za BiH i oni moraju biti stavljeni pod kontrolu, uhapšeni i procesuirani za sve što su uradili u Siriji, Iraku ili nekoj drugoj zemlji“, rekao je Lukač, prenela je RTRS.

Nada se, kaže da će sud i tužilaštvo, koji su vodili te procese, odrediti adekvatne mere prema njima.

„Oni moraju da budu predmet kontrole svih bezbednosnih institucija u BiH, kako bi ih držali pod kontrolom, jer od njih ne možemo da očekujemo ništa dobro“, rekao je Lukač.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala