Na skupu u Berlinu o dijalogu Beograda i Prištine

© Tanjug / Sava RadovanovićZgrada Rajhstaga u Berlinu
Zgrada Rajhstaga u Berlinu - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Berlinu se danas održava skup pod nazivom „Balkanski dijalozi“, na kojem će se biti razmotrene evropske perspektive Zapadnog Balkana i mogućnosti postizanja pozitivnih pomaka u odnosima Beograda i Prištine.

Na skupu će učestvovati veliki broj političkih lidera iz našeg regiona, ali i uticajne diplomate iz SAD, EU, Nemačke i predstavnici akademske zajednice, a organizatori su Istok-Zapad institut iz Njujorka, Beogradski fond za političku izuzetnost i Minhenska bezbednosna konferencija.

Kosovo i Metohija je centralna tema konferencije, kojoj će biti posvećene dve od četiri plenarne sesije, a skupu će, kako je saopštila Kancelarija Vlade Srbije za KiM, prisustvovati i njen direktor Marko Đurić.

Glavni panelista na konferenciji biće predsednik Kosova Hašim Tači, koji će se prema dnevnom redu te konferencije sastati sa bivšim nemačkim ambasadorom Volfgangom Išingerom, bivšom visokom predstavnicom EU za spoljne poslove Ketrin Ešton i američkim diplomatom Frankom Viznerom, javili su kosovski mediji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala