Kremlj o normandijskom samitu: Naoštrili smo se na ozbiljan rad

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaSenatski dvorac u Kremlju
Senatski dvorac u Kremlju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva je naoštrena na ozbiljan rad u okviru normandijskog samita u Parizu i od tog susreta očekuje veliki pomak po pitanju rešavanja ukraijnske krize, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov je ukazao i na to da sva rešenja moraju biti bezalternativno u skladu sa postignutim Minskim sporazumom.

„Očekujemo da će biti napravljen ozbiljan pomak po pitanju unutrašnjeg konflikta u Ukrajini, ali i postignuta saglasnost svih da ne postoji alternativa Minskom sporazumu“, naglasio je.

Peskov nije želeo da komentariše inicijativu predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog o formiranju „lokalne straže“ na teritoriji koju ne kontroliše Kijev.

„O toj inicijativi saznali smo iz medija, zato i ne možemo da je komentarišemo. O tome ćemo detaljno razgovarati tokom susreta i tek nakon toga ćemo moći nešto više da kažemo o toj ideji “, dodao je portparol Kremlja.

Pored toga, Peskov je rekao i da se Moskva nada da će na marginama tog samita biti realizovani i bilateralni susreti sa liderima sve tri zemlje — sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, kancelarkom nemačke Angelom Merkel i predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim.

Podsetimo, sastanak lidera „normandijske četvorke“ za rešavanje situacije u Ukrajini će biti održan 9. decembra u Parizu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala