Bivši šef bugarske diplomatije: „Turski tok“ je pravi problem

© TurkStreamIzgradnja gasovoda "Turski tok"
Izgradnja gasovoda Turski tok - Sputnik Srbija
Pratite nas
Gasovod „Turski tok“ za Bugarsku predstavlja pravi problem i Sofija bi trebalo da istupi iz tog projekta, izjavio je bivši ministar inostranih poslova Bugarske Solomon Pasi, prenosi televizija „Nova“.

„Umesto da Bugarska diversifikuje svoju energetsku politiku, mi dajemo priliku da se razvija monopol. Apsolutna je istina da bi trebalo da istupimo iz tog projekta“, istakao je Pasi.

U osvrtu na diplomatske nesuglasice između Rusije i Bugarske, on je rekao da proterivanje bugarskog diplomate iz Rusije ne predstavlja strašnu stvar, jer je Moskva zapravo zahvalna Sofiji jer ima mogućnost da kroz vazdušni prostor Bugarske transportuje oružje do Srbije.

„Činjenica da je Vladimir Putin proterao bugarskog diplomatu ne predstavlja ništa strašno. Putin je zahvalan Bugarskoj što je uspeo da pošalje svoje oružje Srbiji, zemlji u kojoj se na samo 30 kilometara od bugarske granice nalazi najveći ruski špijunski centar“, rekao je.

Pasi je takođe naveo i da je Bugarska zahvaljujući kupovini aviona F-16 uspela da uđe u klub članica NATO-a koji u budžet Alijanse uplaćuju preko dva odsto ukupnog bruto društvenog proizvoda zemlje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala