Srpska vojska na intenzivnoj obuci: „Lazar 3“ i ruski oklopnjaci na snegu /foto/

© Ministarstvo odbraneObuka na oklopnom borbenom vozilu „Lazar 3“
Obuka na oklopnom borbenom vozilu „Lazar 3“ - Sputnik Srbija
Pratite nas
U delu jedinica Kopnene vojske izvodi se intenzivna obuka na oklopnom borbenom vozilu „Lazar 3“ i ruskom oklopnjaku BRDM-2MS, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Na poligonu „Rujnik“ kod Niša izvodi se obuka na automobilima BRDM-2MS u novoformiranom oklopno-izviđačkom bataljonu, dok se u bazi „Jug“ i na poligonu „Borovac“ pripadnici Druge brigade kopnene vojske obučavaju za upotrebu borbenog vozila „Lazar 3“.

U okviru obuke, pripadnici Kopnene vojske uvežbavaju postupke prilikom osmatranja i prikupljanja podataka, organizovanje patrole i zasede, uz praktičnu proveru teoretski stečenih znanja.
© Ministarstvo odbraneBRDM-2MS
Srpska vojska na intenzivnoj obuci: „Lazar 3“ i ruski oklopnjaci na snegu /foto/ - Sputnik Srbija
BRDM-2MS

Obuci na poligonima i vežbalištima prethodila je nastava u učionicama i kabinetima, tokom koje su posade i posluge savladale teoretska znanja o sistemima i podsistemima vozila i naoružanja, kao i praktična obuka na održavanju i pravilnoj upotrebi sredstava.

© Ministarstvo odbraneSrpski vojnici na obuci
Srpska vojska na intenzivnoj obuci: „Lazar 3“ i ruski oklopnjaci na snegu /foto/ - Sputnik Srbija
Srpski vojnici na obuci

„Iskustva u korišćenju vozila u toku obuke su odlična, korisnici su stekli poverenje u mogućnosti i pouzdanost vozila i njihovih podsistema, a na predstojećim gađanjima biće u prilici da se uvere u vatrenu moć novih borbenih sredstava Vojske Srbije“, navodi se u saopštenju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala