Rusija: Sve zavisi od Zelenskog

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Ukrajine Vladimir Zelenski
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija
Pratite nas
Očigledno je da aktuelni predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski želi da dođe do dogovora o ključnim pitanjima za svoju zemlju, dok njegov prethodnik Petro Porošenko nije želeo nikakav mir, ocenio je ruski premijer Dmitrij Medvedev.

„Zelenskog je izabrao ukrajinski narod, i on ima veliku podršku tog naroda. Najvažnije je da ima snage i hrabrosti da se suprotstavi nizu destruktivnih tendencija, koje su se formirale u Ukrajini u političkom establišmentu, pojedinim slojevima i krugovima. Drugim rečima, da se odupre nacionalizmu i želji da se okrene sve naopačke u odnosima sa Rusijom“, istakao je Medvedev.

Prema mišljenju Medvedeva, ukrajinski predsednik želi da pregovara o ključnim pitanjima za svoju zemlju, pa i sa Rusijom, „u cilju mira i kakvog-takvog uspostavljanja trgovinskih i ekonomskih odnosa na višem nivou“.

„Ali, pitanje je da li će uspeti“, istakao je Medvedev.

On je naglasio da bivši ukrajinski predsednik Petro Porošenko nije želeo nikakav mir, i da je bio predstavnik stranke rata.

„Prethodnik Zelenskog nije želeo nikakav mir. On je bio predstavnik stranke rata, i što bi duže taj rat na teritoriji Ukrajine trajao, to bi bilo bolje za njega, jer bi mu omogućilo da bude na vlasti, na šta je, po svemu sudeći, i računao. U to pokušavaju da uvuku i Zelenskog“, ocenio je Medvedev.

Prema njegovim rečima, to sve zavisi od Zelenskog lično, jer ga veći deo stanovništva podržava i „on mora da bude svestan svoje odgovornosti pred Ukrajinom i ukrajinskim narodom“.

„A to da taj narod za nas nije tuđ, svi odlično znaju“, zaključio je on.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala