Rusija spremna odmah da produži Sporazum o ofanzivnom naoružanju

© Sputnik / Sergeй Mamontov / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija je spremna da do kraja godine, bez preliminarnih zahteva, produži Sporazum o ograničenju strateškog ofanzivnog naoružanja START-3, rekao je ruski lider Vladimir Putin na kolegijumu o vojnim temama.

„Rusija je spremna da odmah, do kraja godine, bez bilo kakvih preliminarnih uslova, produži sporazum START-3“, rekao je ruski lider.

On je podsetio da rok važenja sporazuma uskoro ističe i za sada od partnera nije bilo nikakvih reakcija na predlog Rusije o njegovom produženju.

Američki profesor objasnio zašto je Rusija pokazala Amerikancima „Avangard“

Putin je takođe saopštio da je na predlog da se uvede moratorijum na raspoređivanje raketa odgovorio samo francuski kolega Emanuel Makron, i to, prema rečima ruskog lidera, tera Rusiju da preduzme mere zaštite.

„Rusija nije zainteresovana za pokretanje trke u naoružanju i postavljanje raketa tamo gde ih sada nema“, objasnio je predsednik.

Sporazum o smanjenju strateškog naoružanja potpisan je 2010. godine i trenutno je jedini rusko-američki sporazum o kontroli naoružanja. Sporazum ističe u februaru 2021. godine, ali Vašington još uvek nije odlučio da li će ga produžiti, dok je Rusija više puta naglašavala da je spremna za dijalog.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala