Krimska delegacija odala poštu sovjetskim i jugoslovenskim vojnicima u Beogradu

© Tanjug / Oksana ToskićSpomenik oslobodiocima Beograda
Spomenik oslobodiocima Beograda - Sputnik Srbija
Pratite nas
Delegacija Krima položila je vence i odala poštu sovjetskim i jugoslovenskim vojnicima u Spomen-kompleksu oslobodiocima Beograda.

Krimska delegacija, na čelu sa potpredsednikom Saveta ministara Krima Georgijem Muradovom, stigla je u sredu u Beograd. Delegaciju čine predstavnici Krimskog parlamenta i vlade, senator i poslanik Državne dume sa Krima, kao i predstavnici nacionalnih zajednica poluostrva.

„Odlazeću 2019. godina obeležili su krupni datumi ― 75. godišnjica oslobađanja Krima od fašizma i oslobađanje Beograda. Hiljade ruskih vojnika dalo je ovde svoje živote i nije se delilo ni na nacionalnoj niti na bilo kojoj drugoj osnovi“, rekao je Muradov za Sputnjik.

On je rekao da su se vojnici borili protiv fašizma za „oslobađanje Evrope od nacističke kuge... Srbija odaje poštu poginulim vojnicima, čuva istorijsku istinu, kako to radi i Rusija, njen narod i rukovodstvo“, istakao je Muradov.

Muradov je dodao da istorijska istina o Drugom svetskom ratu ne sme da bude ignorisana i zaboravljena.

U okviru dvodnevne posete krimske delegacije biće održan niz zvaničnih sastanaka, između ostalog i sa srpskim političarima i poslanicima, kao i konferencija o uspostavljanju konstruktivnih odnosa između evropskih zemalja i Rusije i procesu priznavanja rezultata krimskog referenduma.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala