„RŽD Internešnl“ gradi železnicu u Mongoliji

© SputnikGrad na granici sa Mongolijom
Grad na granici sa Mongolijom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kompanija „RŽD Internešnl“ učestvovaće u izgradnji železničkog kraka Tavantolgoj-Džunbajan u Mongoliji, koji vodi ka jednom od najvećih nalazišta uglja na svetu.

U prisustvu predsednika Vlade Rusije Dmitrija Medvedeva i premijera Mongolije Uhnagijna Hurelsuha potpisan je danas ugovor između kompanija „RŽD Internešnl“ i „Ulanbatorska železnica“ (UBŽ), u okviru kojeg će ruska kompanija pružiti usluge tehničkog konsaltinga za realizaciju projekta izgradnje pruge Tavantolgoj-Džunbajan u dužini od 414 km.

„Mi razmatramo ovaj projekat kao početak dugoročne saradnje za razvoj železničke infrastrukture Mongolije. ’RŽD Internešnl‘ je spreman da predloži mongolskim partnerima savremene tehnologije za rekonstrukciju i izgradnju objekata infrastrukture, koji omogućavaju da se poboljša kvalitet i efikasnost građevinskih radova, kao i da se poveća propusna moć pruge uz obezbeđivanje bezbednosti železničkog saobraćaja“, naveo je v.d. generalnog direktora „RŽD Internešnl“ d.o.o. Sergej Stoljarov.

Nova pruga će biti spojena sa centralnom prugom „UBŽ“, što će obezbediti nove mogućnosti za transportovanje koks uglja. Rok za realizaciju ugovora o pružanju usluga je 12 meseci.

Tavantolgoj je nalazište uglja na jugu Mongolije, u pustinji Gobi i jedno od najvećih na svetu u pogledu rezervi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala