Putin sledeće godine na otvaranju završnih radova Hrama Svetog Save

© Foto : Igor SalingerPolicijski helikopter iznad Hrama Svetog Save.
Policijski helikopter iznad Hrama Svetog Save. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je posle sastanka s Vladimirom Putinom u Sočiju da će ruski predsednik posetiti Srbiju sledeće godine, povodom okončanja radova na Hramu Svetog Save.

„Nadam se da će sledeće godine biti u Srbiji i zajedno sa nama otvoriti Hram Svetog Save, koji je jedan od najvećih i najvažnijih pravoslavnih svetinja na svetu“, rekao je predsednik Srbije novinarima na konferenciji koju je održao sa ruskim predsednik Vladimirom Putinom.

Vučić je u prvom delu zajedničke konferencije rekao da je pozvao predsednika Rusije u Beograd, kome je između ostalog zahvalio na podršci na brojnim poljima.

Predsednik je rekao novinarima da je u Moskvu doneo i pismo srpskog patrijarha Irineja i da je zahvalio Rusiji na podršci oko izgradnje tog veličanstvenog hrama na Vračaru.

Konferencija je bila prilika i da predsednik Rusije kaže da će u Srbiju uskoro biti vraćena i najvrednija kulturna relikvija.

Vraćanje te 166. stranice jednog od najvećih dragulja srpskog kulturnog nasleđa — Miroslavljevog jevanđelja, pisanog u 12 veku, koja se čuva u Nacionalnoj biblioteci u San Peterburgu, biće vraćena na osnovu sporazuma Rusije i Srbije, potpisanog 19. oktobra u Beogradu tokom posete ruskog premijera Dmitrija Medvedeva.

Tok sastanka ruskog i srpskog predsednika pratite na Sputnjiku iz minuta u minut.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala