Putin i Vučić nisu razgovarali o S-400, ali sve je moguće

© Sputnik / Alexandr Kryazhev / Uđi u bazu fotografijaS-400 "Triumf"
S-400 Triumf  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nije isključeno da će Rusija prodati Srbiji sisteme S-400 na kredit, ali lideri Rusije i Srbije nisu razgovarali o tome za vreme sastanka, rekao je potpredsednik Vlade Rusije Jurij Borisov.

„Sve je moguće. Koliko mi je poznato, nije bilo zahteva za (kupovinom) S-400. Možda nešto ne znam, ali o tome nisu razgovarali u mom prisustvu“, rekao je Borisov, odgovarajući na pitanje da li Rusija može prodati Srbiji sisteme S-400 na kredit.

Prema njegovim rečima, Rusija je na zahtev srpske strane pre roka isporučila određene jedinice naoružanja, a reč je o „borbenim mašinama za izviđanje i desant“.

„Saznali smo da Amerikanci žele da im uvedu sankcije zbog isporuka ’Pancira‘, ali oni su potvrdili da su ih događaji iz 1999. godine naučili da sebe moraju štititi“, objasnio je Borisov.

Kako je naglasio, nakon zajedničkih vojnih vežbi u Srbiji, zbog kojih je Rusija dopremila sisteme „Pancir“ i S-400, srpska strana je visoko ocenila tu tehniku. Borisov je dodao da će „biti u planu i razmatranje kupovine“.

Podsetimo — srpski predsednik se nalazi u radnoj poseti Sočiju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala