Moskva o proterivanju ruskih diplomata: Bićemo prinuđeni na kontramere

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaPogled na oblakodere poslovnog centra Moskva-siti i zgradu Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi
Pogled na oblakodere poslovnog centra Moskva-siti i zgradu Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska strana je primorana da sprovede čitav niz recipročnih mera u vezi sa činjenicom da se dvoje diplomata ruske ambasade u Berlinu proglase personama non grata, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije za Sputnjik.

„Smatramo da su izjave nemačke strane o proterivanju dvoje zaposlenih u ruskoj ambasadi u Berlinu neosnovane i neprijateljske“, navodi Ministarstvo.

„Politizovan pristup istrazi je neprihvatljiv. Prinuđeni smo da primenimo čitav niz recipročnih mera“, naglasilo je Ministarstvo.

Ministarstvo je saopštilo da je o očekivanju pomoći Rusije u istrazi ubistva „poslednji put govorio državni sekretar Mihaelis ambasadoru Nečajevu 20. novembra 2019. u razgovoru održanom u nemačkom Ministarstvu spoljnih poslova“.

Ranije je objavljeno da je Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke proglasilo za persone non grata dvojicu službenika ruske ambasade u Berlinu u vezi sa slučajem ubistva državljanina Gruzije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala