Dečaka oborila ajkula dok je surfovao /video/

© Foto : Jutjub/WKMG News 6 ClickOrlandoDečaka oborila ajkula
Dečaka oborila ajkula - Sputnik Srbija
Pratite nas
Devetogodišnji Čendler Mur surfovao je na Floridi sa svojim ocem, kada ga je nešto udarilo i zbacilo sa daske. Tek nakon dolaska kući shvatili su šta se dogodilo, prenosi „Njujork post“.

U subotu 30. novembra Čendler je na plaži Nju Smirna lovio talase svojom daskom i iznenada pao. Kada su stigli kući, Čendler i njegov otac Šon pregledali su video-snimak koji je napravila „GoPro“ kamera prikačena za prednji deo daske. Nije im bilo nimalo prijatno kad su videli da je dečaka oborila — ajkula.

Velika bela ajkula - Sputnik Srbija
Kao u horor filmu: Velika bela ajkula presrela ronioca /video/

„Mi nismo ni znali da je to bila ajkula dok se nismo vratili i videli šta je snimljeno. Nakon njegovog pada smo surfovali još pola časa. Rekao mi je da je video ribu i pretpostavio sam da ga je to uplašilo“, kaže dečakov otac.

Mur misli da ajkula sa kojom se dete sudarilo pripada vrsti Carcharhinus melanopterus, koja je vrlo mala i obično se sreće u vodama Nju Smirne.

Otac i sin, koji žive u Orlandu, na ovoj plaži su često i voze 60 minuta da bi surfovali u Nju Smirni — poznatoj kao „prestonica napada ajkula“, prenosi „Nešenel džiografik“.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala