Bugarska o transportu ruskih helikoptera za Srbiju: Ne brinemo!

© Sputnik / Vitaliй Timkiv / Uđi u bazu fotografijaVišenamenski helikopteri Mi-35M za vreme vojnih vežbi
Višenamenski helikopteri Mi-35M za vreme vojnih vežbi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Transport ruskih helikoptera Mi-35M preko Bugarske u Srbiju nije razlog za zabrinutost bugarskog Ministarstvo odbrane, jer je dozvola za njihov prevoz tražena i izdata u skladu sa međunarodnim pravilima, rekao je zamenik ministra odbrane Bugarske Atanas Zaprjanov za bugarski TV kanal „Televizija Evropa“.

„To što se dogodilo, nije nas uznemirilo. Štaviše, helikopter je bio rastavljen prilikom transporta. To su vazdušne vojne isporuke. I NATO vrši takve isporuke i leti vazdušnim prostorom Rusije, kada, na primer, ide u Avganistan“, dodao je on.

Na komentar voditelja da se u srpskim medijima govori o pripremi za potencijalni konflikt na Kosovu pomoću ruskog naoružanja, Zaprjanov je apelovao da se ne komentarišu takve informacije.

Četiri nova helikoptera Mi-35M koje je Srbija kupila od Rusije, stigla su 2. decembra u Srbiju. Reč je o tipu helikoptera kakvog do sada nije bilo u jedinicama Vojske Srbije, a koji će još više ojačati naše vazduhoplovne snage. Bilo je najavljeno da će novi helikopteri stići u prvom kvartalu 2020. godine, ali ih je Rusija isporučila pre predviđenog roka i to dva dana uoči susreta predsednika Srbije i Rusije, Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, u Sočiju. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala