Vašington se pohvalio: Usporili smo „Severni tok 2"

© Foto : Nord Stream 2 / Paul LangrockPolaganje cevi tokom izgradnje gasovoda "Severni tok 2" u Lubminu
Polaganje cevi tokom izgradnje gasovoda Severni tok 2 u Lubminu - Sputnik Srbija
Pratite nas
SAD su usporile realizaciju projekta izgradnje gasovoda „Severni tok 2“, ali nisu obustavile njegovo sprovođenje, saopštio je zamenik američkog državnog sekretara za politička pitanja Dejvid Hejli.

„U ovoj fazi smo usporili projekat, ali nismo obustavili njegovu realizaciju“, rekao je Hejli i dodao da SAD koriste diplomatska sredstva kako bi postigle svoj cilj.

Američki senator Džim Riš ranije je saopštio da se Kongres SAD sprema da uključi sankcije gasovodu „Severni tok 2“ u odbrambeni budžet za 2020. godinu.

Prema rečima zamenika ministra energetike SAD Marka Menezesa, „Severni tok 2“ i „Turski tok“ obezbediće Rusiji „više mogućnosti za uticaj u Evropi“.

U aprilu je američki državni sekretar Majk Pompeo tokom govora u Kongresu izjavio da Vašington nije uspeo da ubedi evropske zemlje da ne učestvuju u izgradnji „Severnog toka 2“.

Projekat „Severni tok 2“ podrazumeva izgradnju dva kraka gasovoda, čiji će ukupni kapacitet iznositi pedeset pet milijardi kubnih metara gasa godišnje, od obale Rusije, preko Baltičkog mora, do Nemačke. Novi cevovod bi trebalo da bude izgrađen pored „Severnog toka“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala