„Uništio si mi život“: Silovana pripadnica Jazida suočila se sa silovateljem na TV-u

© Foto : youtube/KURD HATINSilovana pripadnica Jazida suočila se sa silovateljem na TV-u
Silovana pripadnica Jazida suočila se sa silovateljem na TV-u - Sputnik Srbija
Pratite nas
Iračka televizijska mreža kritikovana je nakon što je suočila pripadnicu naroda Jazida licem u lice sa borcem DAEŠ-a koji ju je silovao, u susretu koji se završio tako što se mlada žena srušila pred kamerom.

Ašvak Hadži Hamid je imala 14 godina kada su je zajedno sa hiljadama drugih Jazida devojaka kidnapovali iz njihovih domova na planini Sindžar u Iraku 2014. godine, preneo je „Telegraf“.

Dali su je džihadisti po imenu Mohamed Rašid, koji ju je vezao lisicama i silovao u više navrata.

Hamid i druge devojke su pobegle tako što su drogirale svoje otmičare i ona je na kraju pobegla u Nemačku gde je zatražila azil.

Ali njen silovatelj je, takođe, stigao u Nemačku i ona je naletela na njega u zastrašujućem susretu na ulici u Štutgartu 2018. godine.

​Njih dvoje su se pojavili zajedno prošlog meseca na televiziji „Al-Irakija“.

Rašid, koji se sada nalazi u Iraku u zatvoru, pred Hamid je doveden u lisicama i zatvorskom kombinezonu i bio je prisiljen da sluša bol koji joj je naneo.

„Uništio si mi život. Uzeo si mi sve o čemu sam sanjala“, rekla je 19-godišnjakinja, zahtevajući od njega da je pogleda u oči.

„Pogledaj me. Da li ti imaš osećanja? Da li ti imaš čast? Imala sam 14 godina, imala sam godina koliko i tvoj sin, tvoja kćerka ili tvoja sestra“, rekla je Hamid.

Snimak se završava tako što se Hamid onesvestila, a stručnjaci su izneli kritike na račun televizije, ističući da takva inscenirana konfrontacija može ponovo da otvori duboke rane kod žrtava.

Emotivni trenutak u kom se slomila Ašvak Hadži Hamid postao je viralan.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala