U SAD uhapšeni Rusi zbog kršenja američkih sankcija

Američka policija
Američka policija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sud Južnog okruga Džordžije (SAD) podigao je optužnice protiv ruskih i italijanskih državljana i jednog američkog građana zbog pokušaja da zaobiđu američke sankcije Rusiji na isporuke opreme za naftu i gas.

Prema saopštenju pres-službe Ministarstva pravde SAD, Rusi Oleg Nikitin i Anton Čeremuhin navodno su pokušali da preko posrednika od američke kompanije kupe gasnu turbinu „Vektra 40G“ za 17,3 miliona dolara, koja je mogla biti korišćena na Arktiku.

„Ministarstvo trgovine SAD iz bezbednosnih razloga zabranjuje nelicencirane isporuke ili predaju ’Vektre‘ ruskoj kompaniji“, navodi se u saopštenju Ministarstva pravde SAD.

Kako se navodi, Nikitin je vlasnik kompanije „KS Inženjering“ koja je registrovana u Rusiji, a optužen je za pranje novca, finansijske pronevere i pokušaje da zaobiđe trgovinska ograničenja.

Osobe su uhapšene u gradu Savani, u Džordžiji, a trenutno čekaju suđenje.

Rusima preti do 20 godina zatvora i novčana kazna od milion dolara za kršenje Zakona o ekonomskim ovlašćenjima u slučaju međunarodnih vanrednih situacija i Zakona o reformi kontrole nad izvozom iz 2018. godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala