Gosti hotela kradu ve-ce šolje, tuševe, televizore, a što su bogatiji to su pohlepniji

CC0 / Pixabay / Hotelska soba
Hotelska soba - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Većina hotelskih gostiju smatra da su sapuni, kesice šampona, olovke, kape za tuširanje suveniri, koje imaju pravo da spakuju u svoj kofer pri povratku kući, ali ima i onih koji iz hotela odnose televizore, klavire, dušeke, pa čak i preparirane životinje. Što su gosti bogatiji, to su pohlepniji.

To je pokazalo istraživanje nemačkog portala „Velnes heven“, veb-vodiča za spa-hotele na osnovu anketa koja je sprovedena među 1.157 hotelijera o tome koji se predmeti najčešće kradu.

Bizarnostima nikad kraja

Istraživanje otkriva upadljivu razliku između „lopovskih manira“ gostiju hotela sa četiri zvezdice i onih koji odsedaju u hotelima sa pet zvezdica, navodi se u zaključcima istraživanja.

Ogromna većina gostiju krade peškire i bade-mantile — možda kao stvari koje će im dobro doći za sledeći spa-odmor, a u stopu ih prati krađa vešalice, olovaka i pribora za jelo.

Pored tih „uobičajenih“ predmeta, registrovan je i niz bizarnih krađa koje ukazuju na živu maštu delinkvenata.

CC0 / Pixabay / Verovali ili ne, hotelska soba može da bude bukvalno očerupana
Gosti hotela kradu ve-ce šolje, tuševe, televizore, a što su bogatiji to su pohlepniji - Sputnik Srbija
Verovali ili ne, hotelska soba može da bude bukvalno očerupana

Naime, gostima jednog berlinskog hotela je verovatno bilo potrebno izvesno majstorsko umeće kada su uspeli da iz apartmana odnesu sanitarni čvor, odvodnu cev, ceo umivaonik, glavu tuša, hidromasažni tuš i dasku za ve-ce šolju, konstatuje portal.

Među sablažnjive slučajeve lopovluka spadaju i odnošenje velikog klavira iz lobija jednog hotela u Italiji, ili skidanje i odnošenje brojeva sa vrata hotelskih soba u Italiji.

U Francuskoj je jedan gost uhvaćen kako pokušava da ukrade prepariranu glavu vepra, koju je kasnije dobio kao trofej, jer su njegovi prijatelji kupili od hotela taj dragoceni komad i dali mu ga kao venčani poklon, dok su u jednom hotelu blizu Salcburga ukradene drvene klupe iz saune...

Englezi, Nemci, Francuzi — svako krade na svoj način

Kada je reč o rang listi lopova razvrstanih po nacionalnosti dobija se drugačija slika.

Ispostavilo se, na primer, da nemački i britanski gosti u hotelima imaju prilično dosadne lopovske navike — pored peškira i ogrtača za kupanje, uglavnom se fokusiraju na „mažnjavanje“ kozmetike i toaletnog pribora.

CC0 / Pixabay / Iz hotelskog restorana najčešće nestaje pribor za jelo
Gosti hotela kradu ve-ce šolje, tuševe, televizore, a što su bogatiji to su pohlepniji - Sputnik Srbija
Iz hotelskog restorana najčešće nestaje pribor za jelo

Za razliku od njih, Austrijanci su probirljiviji što se tiče rang liste poharane hotelske opreme, jer su orijentisani na finije stvari, kao što su posuđe i aparati za kafu. Čini se da žeđ za kafom ne mogu da utole.

Na meti Amerikanaca su hotelski jastuci i baterije, dok Italijani više vole vinske čaše kao hotelski suvenir, a fenovi za kosu su omiljeni predmet krađe među gostima iz Švajcarske.

Francuzi, s druge strane, kradu na spektakularniji način: oni predstavljaju naciju koju uglavnom privlače televizori i daljinski upravljači. Hotelski gosti iz Holandije u svojim suvenirima traže pre svega praktičnu korist — njihovi favoriti su sijalice i toalet papir.

Nije isto u hotelima od četiri zvezdice i hotelima od pet zvezdica

Istraživanje je takođe pokazalo značajne razlike kada su u pitanju krađe između gostiju hotela sa četiri zvezdice i hotela sa pet zvezdica, pri čemu ovi potonji vole da „ponesu“ sa sobom skupocene predmete.

Anketirano je ukupno 634 menadžera hotela sa četiri zvezdice i 523 menadžera iz hotela sa pet zvezdica kako bi se utvrdile „lopovske“ navike gostiju u zavisnosti od njihovog bogatstva. Kako se ispostavilo, izgleda da je moto — „pohlepa je dobra“ — naročito uvrežena kod imućne klijentele hotela sa pet zvezdica.

CC0 / Pixabay / U hotelskom kupatilu lopovima više nisu interesantni šamponi i losioni za telo, već kompletna oprema
Gosti hotela kradu ve-ce šolje, tuševe, televizore, a što su bogatiji to su pohlepniji - Sputnik Srbija
U hotelskom kupatilu lopovima više nisu interesantni šamponi i losioni za telo, već kompletna oprema

Naime, verovatnoća da će visokokvalitetni televizori biti ukradeni u hotelima sa pet zvezdica je devet puta veća nego u onima sa četiri zvezdice, a slično je i sa umetničkim delima koja su popularan predmet želje u luksuznim hotelima, gde je verovatnoća njihove krađe 5,5 puta veća nego u onima s jednom zvezdicom manje, preneo je Tanjug.

Tablet računari i dušeci takođe se mnogo češće kradu u hotelima sa pet zvezdica.

Gosti hotela sa četiri zvezdice zadovoljni su sa manje spektakularnim poklonima — tamo je „potražnja“ za peškirima i vešalicama veća nego u hotelima sa 5 zvezdica. Tipičan gost hotela sa četiri zvezdice posebno voli praktične stvari kao što su baterije i daljinski upravljači, budući da je verovatnoća krađe tih predmeta 3,1 put i 4,9 puta veća nego u hotelima sa pet zvezdica, pokazuju rezultati istraživanja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala