FBI plaši Amerikance Rusima: Ne koristite ruske aplikacije!

© Depositphotos.com / SIphotographyMuškarac gleda telefon
Muškarac gleda telefon - Sputnik Srbija
Pratite nas
Informacije FBI da sve aplikacije iz Rusije prikupljaju informacije za ruske specijalne službe predstavljaju dezinformaciju i „novo zastrašivanje“ Rusima, saopštio je Sputnjiku predstavnik „Rosteha“.

„Vidimo da je pritisak postao instrument borbe na tržištu naoružanja, gde su naši zapadni partneri zaboravili šta je lojalna konkurencija. Sada su prešli na visoke tehnologije u civilnoj sferi, na programere mobilnih aplikacija“, rekao je sagovornik agencije.

On je naglasio da je stručnjacima, ako se ozbiljno govori o bezbednosti „softvera“, dobro poznato gde se nalaze glavne opasnosti.

Strani softveri koji se koriste u kompjuterima, telekomunikacijama, industrijskoj opremi i sistemima često sadrže ’obeleživače‘ koji vam omogućavaju da pročitate informacije, da sa daljine utičete na rad opreme, čak i da je isključite. To nije tajna. To je zaista opasno“, saopštio je predstavnik „Rosteha“.

Preduzeća radioelektronskog klastera koja ulaze u državnu korporaciju „Rosteh“ bave se izradom i proizvodnjom softvera koji u perspektivi mogu da zamene strane analoge u strateškim granama industrije. Osim toga, korporacija radi na rešenjima u sferi sajber-bezbednosti.

Ranije je senator iz Demokratske partije SAD Čak Šumer poslao pismo FBI u kojem je naveo da ruske aplikacija „Fejsap“ predstavlja „pretnju po nacionalnu bezbednost“. Kao odgovor, FBI je saopštio da takvu pretnju predstavlja svaka aplikacija iz Rusije, pošto ruske specijalne službe imaju pristup informacijama koje aplikacije sakupljaju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala