Dodik: RS nije formirana da bi bila u BiH

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je ono što je najgore u BiH pokušaj da se ljudima nameće mišljenje i istakao da Republika Srpska nije formirana da bi bila u BiH.

„Ona kada je formirana, formirana je da bude nezavisna država. Ona je tu svoju nezavisnost branila u toku rata i kroz Dejtonski sporazum, imajući u vidu da su 1992. godine velike sile, kao što je Amerika, priznale Republiku Srpsku. Mi smo naučili da bez države nema slobode“, istakao je Dodik u emisiji „Ćirilica“ na „Hepi“ televiziji.

On je takođe ocenio da su Srbi skloni da budu istorijski naivni i da prave istorijske greške i da donesu odluke koje ih kasnije mnogo koštaju.

Prema njegovom mišljenju, BiH ostaje problem i tu nema pomirenja, kao i da muslimani (Bošnjaci) žele celu zemlju za sebe, te da se pokušava nametnuti da su Srbi krivi za sve, prenosi Tanjug.

„Zato je BiH nikakva zemlja, mi se od nje na neki način odričemo, u nekom smislu, nju svojataju muslimani. Muslimani efektivno kontrolišu 25 odsto teritorije i to mogu da kažu da je njihovo“, rekao je Dodik.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala