Ruski medved dobio oznaku „T-34“ /video/

© Foto : Ulyana Babiy/FSBI “State Nature Reserve “Wrangel Island”Belый medvedь rяdom s fotolovuškoй na territorii zapovednika "Ostrov Vrangelя"
Belый medvedь rяdom s fotolovuškoй na territorii zapovednika Ostrov Vrangelя - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na internetu se pojavio video-snimak sa belim medvedom, kome su nepoznate osobe na boku ispisale oznaku legendarnog sovjetskog tenka „T-34“.

Kako se navodi, video je objavio aktivista Svetske fondacije za prirodu Sergej Kavri, ali još nije utvrđeno gde je snimak nastao.

Prema rečim istraživača sa Instituta za biološke probleme Severa pri RAN Anatolija Kočneva, ako je reč o običnoj boji, brzo će se skinuti.

„60-ih godina prošlog veka naučnici su na Vrangelovom ostrvu pokušavali da bojom obeleže bele medvede, pa su im ispisivali brojeve na boku. Ali medvedima bi se boja skinula za vreme plivanja. U prvo vreme, dok se ne očisti, životinji će biti teško da lovi“, objasnio je istraživač i pretpostavio da se ovo dogodilo na Čukotki.

U februaru su klimatske promene izazvale seobu belih medveda sa polarnog kruga u naseljena mesta Arhangelske oblasti u Rusiji. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala