Ruska vojska negira laži „Njujork tajmsa“

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaVojna tehnika ruske vojske u Njižegorodskoj oblasti
Vojna tehnika ruske vojske u Njižegorodskoj oblasti - Sputnik Srbija
Pratite nas
Informacije o tome da su Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije bombardovale izbeglički kamp u Siriji nisu tačne, saopštio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

„Na razočarenje nalogodavca ove lažne vesti, moramo još jednom da ponovimo da, predaja koordinata ciljeva pilotima ruskih bombardera ili izveštaji o ispunjenju njihovih zadataka, nisu u skladu sa onima koji se čuju u javnosti“, rekao je Konašenkov.

Po njegovim rečima, „kao i pre mesec i po dana, smešne optužbe autora lažnih vesti zasnivaju se na snimku nepoznatog porekla na kome promiču prevaranti iz „belih šlemova“ u pozadini zgrade izbegličlkog kampa, sa kadrima plavog neba na kojima je trebalo da se nalazi ruski avion i delovi ruskih fraza koji navodno pripadaju pilotima Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije".

On je takođe naglasio da se ovo „poklopilo“ sa 27. novembrom, nekoliko dana do objavljivanja materijala, britanska Sirijska opservatorija za ljudska prava saopštila je da je u oktobru potpisala sa Njujork tajmsom sporazum o zajedničkoj istrazi ratnih zločina u Siriji.

„Ako smo ranije, u oktobru, zbog lažnih vesti Njujork tajmsa izražavali žaljenje što je ozbiljni list postao žrtva manipulacija terorista i njihovih saučesnika u „Belim šlemovima“, u ovom slučaju ono je neumesno – sve se desilo po uzajamnom dogovoru“, rekao je Konašenkov.  

Juče je američki list optužio rusku vojsku da je bombardovala stambeni blok u Siriji u kome žive izbeglice. Tom prilikom je poginulo 19 osoba.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala