Rusija: Planovi NATO-a o „zauzimanju“ Kalinjingrada su smešni

© Sputnik / Igor Zarembo / Uđi u bazu fotografijaKalinjingradska oblast
Kalinjingradska oblast - Sputnik Srbija
Pratite nas
Planovi zemalja-članica NATO-a da „zauzmu“ Kalinjingradsku oblast prilično su smešni, rekao je guverner oblasti Anton Alihanov u intervjuu za Sputnjik.

„Ta kampanja ima svoje ciljeve i svoje korisnike, a to je vojno-industrijski kompleks NATO-a. Vlasti susednih država maštaju o tome da će kod njih razmestiti vojne kontigente, jer to donosi novac“, objasnio je on.

Prema njegovim rečima, razmeštanje odbrambene infrastrukture u Kalinjingradu je odgovor na raspoređivanje ofanzivnog naoružanja u baltičkim zemljama, u Poljskoj „i još ponegde“.

„Mi samo reagujemo — nismo agresori“, objasnio je Alihanov.

On je istovremeno apelovao da odustanu od takve retorike i istakao da je potrebno uspostavljati konstruktivne veze i tražiti zajedničke interese u regionalnom razvoju.

U poslednje vreme se u stranim medijima redovno pojavljuju vesti o „zauzimanju“ Kalinjingrada.

Na primer, u septembru je list „Brejking difens“ saopštio da Pentagon razvija plan za uništavanje sistema PVO u Kalinjingradskoj oblasti u slučaju „agresije“ od strane Rusije. 

Prema pisanju kineskog portala „Istdej.kom“, u slučaju vojnog sukoba NATO-a i Rusije, snage Alijanse bi uspele da „osvoje“ ruski region za dva dana.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala