Putin: Stižu najnoviji brodovi sa moćnim raketama

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPutin na sastanku sa rukovodstvom Ministarstva odbrane u Sočiju
Putin na sastanku sa rukovodstvom Ministarstva odbrane u Sočiju  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da u sastav naoružanja Vojno-pomorske flote Rusije stupaju brodovi sa moćnim raketama, koji su u stanju da radikalno promene situaciju na ratištu.

„Mornarica istorijski igra ključnu ulogu u obezbeđivanju odbrambene sposobnosti naše zemlje, štiti interese Rusije u Svetskom okeanu, značajno doprinosi očuvanju vojno-političke stabilnosti“, rekao je Putin na sastanku u Sočiju, gde će održati niz sastanaka sa rukovodstvom Ministarstva odbrane.

Putin je naglasio da u sastav naoružanja Vojno-pomorske flote Rusije stupaju najnoviji brodovi sa moćnim raketama, sa poboljšanim karakteristikama dometa i preciznosti.

„Ovo efikasno oružje je u stanju da radikalno promeni situaciju na ratištu i da neutrališe bilo kakvu agresiju protiv Rusije“, ocenio je predsednik.

Putin je postavio zadatak da se povećaju borbene sposobnosti Vojno-pomorske flote i dodao da će Ratna mornarica u narednim godinama početi da dobija fregate i podmornice koje su modifikovane za naoružavanje hipersoničnim raketama „Cirkon“.

Predsednik je naglasio da hipersonično oružje u mornarici postaje izuzetno važno zbog očuvanja strateške stabilnosti. On je takođe dodao da je važno nastaviti sa isporukama razarača i univerzalnih desantnih brodova.

Visokotehnološka mornarica

Šef države je istakao da Rusija treba da razvija visokotehnološku Vojno-pomorsku flotu, ali da je važno zadržati dosadašnji tempo.

„Treba da nastavimo sa razvojem moderne, visokotehnološke i po sastavu uravnotežene mornarice, da nastavimo da je naoružavamo tehnikom poslednje generacije“, istakao je predsednik.

Potencijal ruske mornarice u borbi protiv terorista u Siriji

Ruska mornarica je potvrdila svoj visoki borbeni potencijal u borbi protiv terorista u Siriji, naglasio je Putin.

„Svoj visoki borbeni potencijal Vojno-pomorska flota je potvrdila u borbi protiv terorista. Želim da skrenem pažnju na profesionalizam učesnika operacije: rukovodstva, mornara, pilota pomorske avijacije“, rekao je Putin.

On je dodao da se u ovom trenutku grupa ruskih brodova nalazi u istočnom delu Sredozemnog mora na obali Sirije, dok je na obali luke „Tartus“ smeštena ruska vojno-pomorska baza.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala