Čika sa šajkačom uznemirio splitske kupce

© AP Photo / Vahid SalemiKompanija „Koka-kola” tvrdi da za gojaznost nisu kriva gazirana pića, već manjak fizičke aktivnosti
Kompanija „Koka-kola” tvrdi da za gojaznost nisu kriva gazirana pića, već manjak fizičke aktivnosti - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lik sa šajkačom, brkovima i crnim prslukom osvanuo je na flašama koke-kole u Splitu i izazvao negodovanje velikog broja kupaca. Na etiketi je navedeno da je zemlja porekla koka-kole Srbija, a uvoznik Crna Gora.

Kupci u jednoj prodavnici u Splitu iznenadili su se kada su na etiketi omiljenog pića videli lik nasmešenog gospodina sa brkovima, crnim prslukom i šajkačom na glavi.

Fotografija verzije tog pića iz Srbije uskoro se proširila internetom, a mnogi su se zapitali „šta ona radi u hrvatskim prodavnicama“.

Pretpostavlja se da su hrvatski trgovci odlučili da kupe verziju iz Srbije, jer je jeftinija od one na domaćem tržištu.

​Kako prenosi RTRS, građani Splita smatraju da je ta koka-kola, navodno, „lošijeg kvaliteta od hrvatske, odnosno od one koja se puni u Hrvatskoj, ali ima nižu cenu“.

Hrvatski mediji prenose da je „čiko“ sa etikete deo službene Koka-Koline kampanje „Slavimo kada smo zajedno“, koja se emitovala u Srbiji.

Nije jasno da li su srpske koka-kole slučajno završile na hrvatskom tržištu ili su vlasnici trgovina odlučili za jeftiniju verziju, ali ono što jeste jasno to je da je nekima u Hrvatskoj veoma zasmetao lik sa šajkačom.

Slična situacija se desila pre dve godine u Zagrebu, kada je jedna žena na Fejsbuku objavila da na koka-koli koju je kupila piše da je proizvod uvezen iz Srbije i da ukus nije isti kao hrvatske koka-kole.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala