Hrvatska brani špijune i optužuje Srbiju: Skrećete pažnju sa ozbiljnih afera

CC0 / pixabay / Špijun
Špijun - Sputnik Srbija
Pratite nas
Hrvatska bezbednosna agencija (SOA) iznela je večeras, povodom krivične prijave BIA protiv dva lica zbog špijuniranja u korist Hrvatske, optužbe na račun Srbije, koje, inače, nemaju veze sa ovim slučajem.

SOA u saopštenju tvrdi da je reč o konstruisanoj krivičnoj prijavi sa ciljem da se skrene pažnja domaće i međunarodne javnosti s ozbiljnih afera u Srbiji.

"Srpske obaveštajne institucije, radi prikrivanja sumnji u kršenje međunarodnog prava i relativiziranja rada svojih političkih, sigurnosnih i vojnih tela za interese trećih država, kontinuirano agresivno nastupaju prema Republici Hrvatskoj i njenim građanima, kao i prema saveznicima u NATO-u", tvrdi SOA u saopštenju objavljenom na njenom Internet sajtu.

SOA takođe tvrdi da Srbija sistemski zloupotrebljava svoj bezbednosni aparat za ometanje rasvetljavanja sudbine nasilno odvedenih i nestalih osoba tokom rata u Hrvatskoj i za prikrivanje navodnih ratnih zločina počinjenih nad hrvatskim civilima i vojnicima tokom onoga što SOA nayiva velikosrpskom agresijom na Hrvatsku, između ostalog i, kako kažu, ovakvim optužnicama.

Bezbednosno-informativna agencija saopštila je da je podnela krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici protiv hrvatskog državljanina Nikole Kajkića i srpskog državljanina Dražena Letića, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo špijunaža iz člana 315 Krivičnog zakonika Srbije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala