Ruski ambasador: Najveća koncentracija laži o Rusiji — u Vašingtonu

© SputnikAmbasador Rusije u SAD Anatolij Antonov
Ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
U svetu nema mnogo prestonica u kojima je koncentracija laži na račun Rusije veća nego u Vašingtonu, izjavio je ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov na Omladinskom forumu u Njujorku.

„Znamo da je izveštavanje o ruskoj tematici u američkim medijima krajnje tendenciozno. Verovatno je malo svetskih prestonica u kojima po kvadratnom metru ima više lažnih informacija na račun Rusije i njene spoljne politike nego u Vašingtonu“, rekao je Antonov.

Prema njegovim rečima, u prvoj polovini ove godine u vodećim američkim medijima od 12.500 hiljada raznih priloga, 90 procenata je imalo negativan karakter, a pozitivan samo oko 0,2 odsto.

Ambasador je ukazao na to da takav jednostrani pristup nije koristan za bilateralne odnose. „Zbog toga smatram našim zajedničkim zadatkom da postignemo nepristrastan odnos prema Rusiji, kako bi se u očima Amerikanaca formirala pozitivnija slika o njoj“, rekao je Antonov.

Prema mišljenju ambasadora, sadašnja kriza u rusko-američkim odnosima odražava sklonost američke elite da precenjuje sopstvene snage i da potcenjuje mogućnosti drugih.

„Hteo bih da naglasim da u ruskoj politici nema antiamerikanizma. Mi smo spremni za konstruktivnu saradnju u onoj meri u kojoj je za to spremna američka strana“, izjavio je Antonov i dodao da Rusija očekuje odnos zasnovan na poštovanju svojih interesa i na časnom i ravnopravnom dijalogu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala