Završava se grandiozan most koji spaja Rusiju i Kinu na surovom mestu /video/

© Sputnik / Dmitriй Tupikov / Uđi u bazu fotografijaNovi most preko reke Amur iz Rusije u Kinu
Novi most preko reke Amur iz Rusije u Kinu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Most preko reke Amur, koji će povezati Rusiju i Kinu, nalazi se u završnoj fazi. Ovaj značajan projekat, prvi ovakve vrste, jača ekonomske veze dve zemlje.

Gradovi Heihe na severu Kine i ruski najistočniji grad Blagoveščensk, lociran na drugoj obali reke Amur, koji Kinezi nazivaju Heilongjiang, biće spojeni ovim mostom.

On je dugačak više od kilometar i deo je glavnog auto-puta dužine 19,9 kilometara, a ima dve saobraćajne trake.

Ambiciozni projekat, vredan 300 miliona dolara, počeo je u decembru 2016. godine, a dva dela masovnog lančanog mosta spojila su se krajem maja ove godine. Novi cilj je dostignut u petak, kada su lokalni zvaničnici objavili kraj radova na konstrukciji i najavili otvaranje koje je planirano za april 2020. godine.

Most koji povezuje Rusiju i Kinu: Uskoro i žičare

„Ovaj most ima strateški značaj za nas“, rekao je guverner Amurske regije Vasili Orlov na svečanoj ceremoniji, a uz to je i naglasio značaj profitabilnosti ovog projekta za regiju.

„Surovi vremenski uslovi ovog kraja bili su problem za prelaske preko granice godinama, ali most će rešiti ovaj problem“, istakao je Aleksandar Kozlov, ruski ministar za razvoj Dalekog Istoka.

Novi most trebao bi da privuče veliki broj turista, posebno iz Kine. Međutim, turisti u prvi mah neće moći da koriste ovaj put, koji je pre svega dostupan za kargo kamione. Tek za godinu i po dana, kada budu napravili prelaze za putnike, most će moći da koriste turisti i turistički autobusi.

Kozlov je rekao da će turistima biti ponuđen zanimljiviji i jeftiniji način prelaska reke, i to žičarama koje se trenutno grade.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala