Moskva proglašena za najbolju turističku destinaciju na svetu

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaCrveni trg u Moskvi
Crveni trg u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva je osvojila glavnu nagradu na konkursu „Vrld trevel avords“ u kategoriji „Najbolja turistička destinacija. Grad“.

„Osvojili smo jednu od najprestižnijih nagrada u turizmu. Upravo je završena ceremonija dodele nagrada. Nagrađeni smo turističkim Oskarom u glavnoj kategoriji“, saopštio je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin na Instagramu.

On je rekao da je ove godine prestonicu posetilo 19,5 miliona turista, a da tek predstoje novogodišnji praznici.

A post shared by Sergeй Sobяnin (@mossobyanin) on

„U to ne ubrajamo 45 miliona turista koji su bili u jednodnevnoj poseti gradu. To je visoka ocena našeg rada i rada svih Moskovljana“, dodao je Sobjanin.

Ceremonija dodele nagrade održana je u Omanu.

Ruska prestonica se u toj kategoriji takmičila sa Londonom, Njujorkom, Lisabonom, Parizom, Sankt Peterburgom, Sidnejom, Rio de Žaneirom i drugim svetskim gradovima.

Za Moskvu je glasala većina turista i predstavnika industrije.

Predsednica gradskog odbora za turizam Jekaterina Proničeva istakla je da je nagrada „Vrld trevel avords“ pokazatelj kvaliteta i znak da Moskva jača svoju poziciju međunarodnog turističkog centra.

„To je grad sa bogatom istorijom i kulturom, grad sa jednom od najvećih privreda u svetu i ogromna poslovna metropola. Turisti iz raznih zemalja, koji dolaze u Moskvu, nose pozitivne utiske, stiču jedinstvena iskustva i osećaju se komforno i bezbedno“, ocenila je Proničeva.

​Ona je dodala da je ocena turista, koji su glasali za rusku prestonicu, pored stručnjaka iz svetske turističke industrije, najbolja potvrda za to.

Najprestižnija turistička nagrada na svetu „Vrld trevel avords“ dodeljuje se od 1993. godine, a naziva se i turističkim „Oskarom“.

Finale turističkog „Oskara“ će 2020. godine prvi put biti održano u Moskvi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala