Gde će Makron dočekati lidere „normandijske četvorke“

© Sputnik / Irina Kalashnikova / Uđi u bazu fotografijaJelisejska palata u Parizu
Jelisejska palata u Parizu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sastanak lidera zemalja „normandijskog formata“ (Ukrajina, Rusija, Francuska, Nemačka), koji je zakazan za 9. decembar, održaće se u Jelisejskoj palati u Parizu, saopštila je administracija francuskog predsednika Emanuela Makrona.

„Samit u normandijskom formatu održaće se u Jelisejskoj palati u ponedeljak 9. decembra. Samitu će prisustvovati predsednik Francuske Emanuel Makron, nemačka kancelarka Angela Merkel, predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski“, precizirano je u saopštenju.

Samit će početi „u radnim popodnevnim časovima i završiće se u večernjim časovima“, a detaljniji program će biti objavljen naknadno.

Prvi sastanak u „normandijskom formatu“ održan je 6. juna 2014. godine, a poslednji 19. oktobra 2016. godine. Kijev nije ispunjavao obaveze koje su usaglašene tokom prethodnih sastanaka lidera, zbog čega je nastala duža pauza u održavanju samita.

Pomoćnik predsednika Rusije Jurij Ušakov je rekao da je nacrt završnog dokumenta za predstojeći samit „spreman u osnovnim crtama“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala